Nieuws

Stadswinkel en Stadhuis genomineerd voor Tilburg Architectuurprijs

28 mei 2024

Om de vele ontwikkeling op het gebied van architectuur en ruimtelijke kwaliteit in Tilburg te vieren en stimuleren hebben initiatiefnemers CAST (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg e.o.) de Tilburg Architectuurprijs geïnitieerd. Zowel het Stadhuis als de Stadswinkel zijn genomineerd voor de vakjuryprijs. Ook kan er gestemd worden voor de publieksprijs.

Lees verder >>
Eerste fase grootse geveltransformatie Htel afgerond

22 april 2024

De eerste fase van de geveltransformatie van Htel aan de Laan van de Helende Meesters in Amstelveen is succesvol afgerond. Het volledige gebouw krijgt een complete make-over en wordt getransformeerd van gedateerde woonflat tot een klassiek woongebouw. In april zijn de eerste 133 appartementen opgeleverd, de overige 100 appartementen worden dit jaar op dezelfde wijze aangepakt.
Lees verder >>
Citymaker Kaartenbak nu nog completer

08 april 2024

De Citymaker Kaartenbak heeft een update gekregen en staat nu online. Naast dat er nu 300 referentiebuurten door heel Nederland te vinden zijn, is er meer ruimtelijke en sociale data samengebracht. Ook is het zoeken naar de juiste referentiebuurt en onderling vergelijken nog gemakkelijker geworden.

Lees verder >>
Universiteit van Zürich bezoekt Brouwerspoort

19 maart 2024

Vorige week was de Universiteit van Zürich op excursie in Veenendaal voor ons stedenbouwkundig project Brouwerspoort. Samen met onze opdrachtgevers AM Gebiedsontwikkeling, Ingenious en de Gemeente Veenendaal hebben we het verhaal kunnen delen over dit mooie voorbeeld van publiek-private samenwerking.

Lees verder >>
Nieuw futuristisch lichtfontein voor Veenendaal

12 november 2023

Op donderdag 9 oktober onthulden wethouder Dylan Lochtenberg en Jos van Eldonk een futuristische lichtfontein die het symbool vormt voor het Veenendaal van de 21ste eeuw.

Lees verder >>
Stadswinkel finalist Archello Awards

01 november 2023

De Stadswinkel in Tilburg is genomineerd voor de finale van de Archello Awards in de categorie 'Government Building of the Year'. Naast de juryprijs wordt ook een publieksprijs uitgereikt. Stem nu op ons circulaire en biobased ontwerp.

Lees verder >>
Stadswinkel voorgeselecteerd voor Nationale Houtbouwprijs 2023

03 oktober 2023

De voorselectie van de Nationale Houtbouwprijs is bekend. Daarmee is de Stadswinkel in Tilburg nu kanshebber voor de publieksprijs die op dinsdag 14 november tijdens de Houtdag wordt uitgereikt. Stem nu op ons circulaire houtbouwproject. 

Lees verder >>
Stadswinkel Tilburg in nieuwe Houtblad

06 september 2023

In het artikel vertelt onze architect partner Jos van Eldonk over de uitdagingen die we zijn tegengekomen bij het ontwerpen van een volledig demontabel gebouw rondom een bestaand betonnen casco. Het gebruik van hout heeft een belangrijke rol gespeeld bij de metamorfose.

Lees verder >>
Mirko Post neemt afscheid als partner Common Affairs

29 augustus 2023

Mirko Post, medeoprichter en architect partner van Common Affairs, zet een nieuwe stap in zijn carrière en zal het bureau per 1 september verlaten. Zijn vertrek markeert het einde van een tijdperk waarin hij als partner een cruciale rol heeft gespeeld in het succes van ons bureau. 

Lees verder >>
Common Affairs bekroont Tilburg met circulaire Stadswinkel

26 juni 2023

Na twee jaar verbouwen opent de nieuwe Stadswinkel van Tilburg haar deuren op 10 juli voor publiek. Na de grootschalige transformatie is het nu de centrale plek waar inwoners en bedrijven, in een informele setting, terecht kunnen bij de gemeente en een aantal van haar sociale partners. 

Lees verder >>
BioBee-House bewijst dat betaalbaar en natuurinclusief wonen mogelijk is

14 juni 2023

Vandaag hebben we onze eigen ontwikkelde conceptwoning BioBee-House geïntroduceerd op PROVADA. Dit deden we samen met onze partners IGG Bouweconomie en Techniplan Adviseurs. We hebben meteen al onze eerste klant Kalliste mogen verwelkomen. 

Lees verder >>
Ontmoet ons op PROVADA

30 mei 2023

Ook dit jaar is Common Affairs actief op de PROVADA die plaatsvindt op 13, 14 en 15 juni in de RAI in Amsterdam. We zijn aanwezig met een breed scala aan projecten en presenteren samen met IGG en Techniplan Adviseurs BioBee-House; onze gezamenlijk ontwikkelde conceptwoning voor betaalbaar natuurinclusief wonen. 

Lees verder >>
Vakbeurs HOUTBOUW van start: Common Affairs presenteert circulaire en biobased transformatie van de Stadswinkel Tilburg

23 mei 2023

Vandaag is de vakbeurs HOUTBOUW van start gegaan, de nieuwe dedicated vakbeurs voor innovatieve oplossingen gericht op hout-, biobased - en hybride bouwen. Common Affairs is een van de sprekers binnen het kennisprogramma. 

Lees verder >>
Veenendaal wint prijs voor 'Meest Inspirerende Binnenstadsproject' met uniek Stadsstrand

20 april 2023

Geweldig nieuws voor Veenendaal! Het Stadsstrand heeft de prijs gewonnen voor 'Meest Inspirerende Binnenstadsproject' tijdens de Dag van de Binnenstad. De jury was onder de indruk van de sociale en leefbare aspecten van het project en de participatie van de bewoners bij de organische groei van het gebied.

Lees verder >>
Veenendaal's groene droom: Tuinstraat wordt een aantrekkelijke stadsstraat

26 januari 2023

De gemeente Veenendaal wil de eigenaren van de panden in de Tuinstraat actief inspireren, activeren en begeleiden om innovatieve woningbouwplannen te ontwikkelen waarmee de Tuinstraat in de tijd transformeert van een laagwaardige expeditiestraat tot een hoogwaardige groene stadsstraat. 

Lees verder >>
Common Affairs spreekt op symposium 'Samen bouwen aan een groene toekomst'

06 oktober 2022

“Dat het rijtjeshuis van de toekomst biobased is, dat is een no-brainer. Maar hoe zorg je ervoor dat de woning ook echt natuurinclusief is en bijdraagt aan het levensgeluk van de bewoners; dat is een veel interessantere vraag.” Aan de hand van het nieuw ontwikkelde Natuurhuis, illustreert Berend Hoffmann hoe we dat het beste kunnen doen.

Lees verder >>
Common Affairs ontdekt Helsinki!

20 september 2022

Vorige week waren we met het team op excursie in Helsinki. Deze stad, waarin vrijwel ieder gebouw met veel zorg is ontworpen en gemaakt, is ook de stad van de beroemde Finse architecten Eliel Saarinen en Alvar Aalto. Ook staat Helsinki bekend om de vele in hout uitgevoerde gebouwen. 

Lees verder >>
Bouwer schroeft 90.000 houten latten aan gevel van nieuwe Stadswinkel Tilburg

13 september 2022

De bouwer is gestart met het schroeven van de 90.000 Fraké latten aan de gevel van de nieuwe Stadswinkel in Tilburg. De circulaire biobased gevel van hout wordt niet alleen onderhoudsvrij maar ook volledig demontabel. Na de transformatie heeft het gebouw een hoogwaardig geïsoleerde schil.

Lees verder >>
Citymaker Kaartenbak nu voor iedereen beschikbaar

20 juli 2022

Omdat we geloven in kennisdeling is de CITYMAKER-kaartenbak met 150 referentiemilieus nu voor iedereen beschikbaar. Nuttig voor ruimtelijk professionals, het onderwijs en voor iedereen die zich bezighoudt met verdichting en gebiedsontwikkeling. Help mee om de kaartenbak verder uit te bouwen. 

Lees verder >>
Grootse renovatie voor Htel

07 juli 2022

De appartementen aan de Laan van de Helende Meesters in Amstelveen worden volledig gerenoveerd en uitgebreid met een erker. Gecombineerd met een nieuwe, duurzame, gevelbekleding met gele baksteen strips, krijgt het gebouw een frisse en modern-klassieke uitstraling. Een grote verduurzamingsslag zorgt dat het energieverbruik met maar liefst 55% afneemt. 

Lees verder >>
Natuurhuis: klimaatpositief rijtjeshuis

15 juni 2022

Bewoners meer in contact brengen met de natuur begint volgens ons al in en om je woning. In een team van experts is een klimaatpositief en betaalbaar rijtjeshuis ontworpen waarbij bewoners dichtbij de natuur leven en de woningen bijdragen aan een gezond leefklimaat.  

Lees verder >>
Interview met Includi en Common Affairs in bibliothekenspecial van Schooldomein

08 maart 2022

Bibliotheken krijgen een bredere maatschappelijke rol die oplossingen biedt voor maatschappelijke vraagstukken. Door een brede mix van functies samen te voegen kan een dynamische ontmoetingsplek ontstaan. Het themanummer van Leesdomein illustreert het belang van maatschappelijke bibliotheken voor onze samenleving. 

Lees verder >>
Brouwerspoort dient als voorbeeld voor de toekomst

15 februari 2022

Het College van Rijksadviseurs onderzoekt de effecten van verdichting in bestaande buurten. De conclusie van het onderzoek is dat verdichting niet alleen meer woningen oplevert maar ook betere buurten. Ons stedenbouwkundig plan van Brouwerspoort in Veenendaal diende voor hen als voorbeeld voor de toekomst. 

Lees verder >>
Publieksprijs Lieven de Key-penning ontvangen

30 november 2021

Op 23 december nam Jos van Eldonk namens ons bureau de Lieven de Key Publieksprijs - de Haarlemse stadsprijs voor architectuur en stedenbouw - in ontvangst. We kregen de publieksstemmen samen met Blau | stedenbouw en landschap voor ons project Vijverpark (Entree Oost). 


Lees verder >>
Common Affairs ondertekent Green Deal Houtbouw!

22 oktober 2021

In 2025 bouwen we één op de vijf nieuwe woningen in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) van hout. Dat is het streven van de Green Deal convenant Houtbouw waar Common Affairs op 21 oktober 2021 samen met meer dan 80 andere organisaties een handtekening onder heeft gezet.

Lees verder >>
Nederlandse architectuur in het buitenland te zien op Schiphol

28 september 2021

Ons gerealiseerde project New Energy Institute in Wuhan (China) is opgenomen in een nieuwe tentoonstelling op Schiphol. Nederlandse architecten presenteren op Schiphol sinds kort hun meest aansprekende gebouwen in het buitenland. In de Airport Library kunnen transferreizigers zien welke gebouwen in hun thuisland door Nederlandse Architecten zijn ontworpen. Naast literatuur en muziek, toont de Airport Library nu dus ook de architectonische cultuur van Nederland.

Lees verder >>
Common Affairs publiceert onderzoek over de veranderende woningbouwopgave in Nederland

09 september 2021

Niet eerder lijkt de woningnood in Nederland zo hoog te zijn geweest. Kunnen we nog wonen waar we dat graag willen? Hoe betaalbaar is een woning voor iedereen? En kennen we onze buren eigenlijk nog wel? Steeds minder woningen lijken te passen bij de wensen van bewoners of woningzoekenden. Het gesprek gaat daarom bij Common Affairs momenteel over: bouwen we de juiste woningen?

Lees verder >>
Bibliotheek Rijn en Venen genomineerd voor de Beste Bibliotheek van Nederland 2021

02 september 2021

Met deze verkiezing wil Bibliotheekblad laten zien dat Nederland beschikt over aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige, vernieuwende bibliotheken die het waard zijn om in stand te houden.

Lees verder >>
Common Affairs zoekt nieuwe collega's: Sr. Bouwkundige/BIM Modelleur en Jr. Architect

30 augustus 2021

Ken of ben jij een vindingrijke en precieze teamspeler die wil meewerken aan onze vele projecten? 

Lees verder >>
Feestelijke start bouw starterswoningen Beverwijk

07 juli 2021

Wethouder Serge Ferraro van de Gemeente Beverwijk sloeg op woensdag 30 juni de eerste paal en opende daarmee feestelijk de bouw aan de Jan de Windstraat.

Lees verder >>
Follow up #2 Online expert interviews: Een betaalbare woning

18 mei 2021

De afgelopen periode organiseerden we in het kader van ons onderzoek 'Waar kan ik WONEN?' een tweede ronde online expert-interviews rondom het thema 'Een betaalbare woning'. 

Lees verder >>
Gemeenteraad Alphen stemt in met de stedenbouwkundige kaders voor de herontwikkeling van de Aarhof

05 mei 2021

Op 22 april is de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn in ruime meerderheid akkoord gegaan met de stedenbouwkundige en functionele kaders voor de renovatie van winkelcentrum De Aarhof.

Lees verder >>
Feestelijke heropening Stadhuis & Verjaardag van de Stad

18 april 2021

Na een grondige renovatie is het Stadhuis van Tilburg klaar voor de toekomst. En op 18 april viert Tilburg 212 jaar stadsrechten. Dubbel reden voor feest. O.a. met de live-uitzending vanuit het Stadhuis zondag 18 april en activiteiten in de stad.

Lees verder >>
Mariette Broesterhuizen neemt afscheid van Common Affairs

13 april 2021

Mariette Broesterhuizen neemt na vijf jaar afscheid als partner van Common Affairs. Haar besluit kreeg vorm in het afgelopen jaar; het jaar van reflectie. De inzichten die ze heeft opgedaan leidden tot nieuwe ambities. Die wil ze achterna en daar zijn wij trots op, hoe zeer we haar ook zullen missen. Mariette vertrekt per 1 mei.

Lees verder >>
Follow up #3 Online expert interviews: De leefbare wijk

13 april 2021

De afgelopen periode organiseerden we in het kader van ons onderzoek 'Waar kan ik WONEN?' een derde ronde online expert-interviews. 

Lees verder >>
Waterfront wint SKG Publieksprijs

01 april 2021

De ontwikkelingscombinatie kreeg de prijs mede dankzij de ingebrachte stemmen van de (toekomstige) bewoners van Waterfront en de inwoners van Harderwijk. Tevreden bewoners en gebruikers in een prachtig project die trots zijn op hún Harderwijk.

Lees verder >>
Na drie jaar verbouwen is stadhuis Tilburg klaar voor heropening

18 februari 2021

De grootschalige verbouwing van het Tilburgse stadhuis zit er eindelijk op. De megaklus duurde ruim drie jaar, maar vanaf maandag wordt ‘de zwarte doos’ naast het Paleis-Raadhuis weer in gebruik genomen. Een eerste kijkje in een haast onherkenbaar veranderd gebouw.

Lees verder >>
#3 Online expert interviews

26 januari 2021

‘Er moeten tot 2030 845.000 woningen worden gebouwd om te voldoen aan de groeiende vraag’ koppen de kranten. En ‘op dit moment is er een tekort van 331.000 woningen.’ 

Lees verder >>
De bouwstenen van Nederland

26 januari 2021

Vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) behartigt de belangen van de keramische industrie. Fabienne de Vries ontving tijdens Let's Talk Business Jos van Eldonk van Common Affairs en Theo Noorlander, Arie Mooiman en Erik Zijlstra van de KNB.

Lees verder >>
NEINVER and Nuveen Real Estate open Amsterdam The Style Outlets, their first outlet centre in the Netherlands

26 november 2020

26 November 2020. NEINVER and Nuveen Real Estate have strengthened their European footprint with the opening today of Amsterdam The Style Outlets, the first outlet centre in the Greater Area of Amsterdam.

Lees verder >>
Citymaker meetup: online expert-sessie

26 november 2020

Op 29 oktober hebben Stadkwadraat en Common Affairs in een online meetup de verbeterde Citymaker en de nieuwe Citymaker-Retail gepresenteerd aan alle partners van de Citymaker groep. Naast het informatieve gedeelte was het ook een sociaal event, zodat alle bedrijven die verbonden zijn aan de Citymaker elkaar weer eens konden ontmoeten.

Lees verder >>
Vijverpark (Entree Oost) wint publieksprijs van de Lieven de Key Penning!

18 november 2020

Een chic stukje Haarlem-Schalkwijk wint de publieksprijs van de Lieven de Key Penning: ’Deze woonwijk is als een tuinstad, groen en kindvriendelijk’

Lees verder >>
Start verkoop laatste fase van Porseleinhaven

11 november 2020

Op vrijdag 20 november 16.00 uur start de verkoop van het nieuwe aanbod in de laatste fase van Porseleinhaven.

Lees verder >>
#2 Online expert interviews

09 november 2020

Er moeten tot 2030 845.000 woningen worden gebouwd om te voldoen aan de groeiende vraag. Maar hoe gaan we die bouwen? De bouwprijzen zijn de laatste jaren extreem gestegen. Hoe maak je de woning weer betaalbaar? Wij zoeken het uit tijdens de online interviews met (bouw)experts!

Lees verder >>
Hoe transformeer je retail?

04 november 2020

Veel winkelcentra leiden een zieltogend bestaan. Internetwinkelen, maar ook achterstallig onderhoud, een sleetse inrichting en leegstand nopen tot ingrijpen. Volgens Common Affairs architecten is op veel plekken een grootschalige transformatie hard nodig – vaak in combinatie met woningbouw. Om dergelijke complexe projecten in goede banen te leiden, komt het communicatiemiddel Retailmaker goed van pas.

Lees verder >>
Genomineerden voor Lieven de Key Penning bekend

17 oktober 2020

Dit jaar wordt voor de elfde achtereenvolgende keer de Lieven de Key Penning uitgereikt. Net als in de voorgaande jaren, zijn er ook dit jaar weer tien projecten genomineerd. Waaronder Entree West in Haarlem & Entree Oost Vijverpark; 2 projecten van Common Affairs.

Lees verder >>
Alphen aan den Rijn krijgt weer een krachtige Aarhof

08 oktober 2020

De Aarhof krijgt een volledig nieuwe uitstraling met een functie die aansluit bij de wensen van vandaag. De modernisering van het winkelcentrum en de toevoeging van circa 300 woningen zijn de basis voor een goede stedenbouwkundige inpassing en economische haalbaarheid. Door het uitvoeren van deze plannen krijgt de Aarhof weer de positie in de binnenstad die het verdient.

Lees verder >>
Bijzonder openingsfeestje nieuwe bibliotheek Alphen aan den Rijn

27 september 2020

De openbare bibliotheek in het centrum van Alphen aan den Rijn zit niet meer in een noodgebouw op het Aarplein, maar in prachtige nieuwbouw op de Aarkade.

Lees verder >>
Follow up #1 Workshop 'Een woning voor iedereen'

22 september 2020

Vorige week organiseerden we een workshop in het kader van ons onderzoek ‘Waar kan ik wonen?’. Ontwerpers van verschillende nationaliteiten met diverse culturele achtergronden kwamen in ‘De Lange Adem’ samen voor Workshop #1 ‘Een woning voor iedereen?’ Het doel van de middag? Het schetsen van een (nieuwe) standaard plattegrond waarin bewoners met verschillende culturele achtergronden zich thuis kunnen voelen.

Lees verder >>
Workshop #1

15 september 2020

‘Er moeten tot 2030 845.000 woningen worden gebouwd om te voldoen aan de groeiende vraag’ koppen de kranten. En ‘op dit moment is er een tekort van 331.000 woningen.’ Maar voor wie bouwen we die? De grote steden zijn een smeltkroes van diverse culturen. In Amsterdam heeft meer dan 50% van de bewoners een niet-Nederlandse achtergrond en wonen er ca. 180 nationaliteiten (2017). Bouwen we dan wel de juiste woningen?

Lees verder >>
Amsterdam The Style Outlets opent op 26 november haar deuren

15 september 2020

Modeliefhebbers kunnen al over een kleine drie maanden hun hart ophalen bij Amsterdam The Style Outlets: het eerste outletcentrum in de Randstad opent op 26 november haar deuren.

Waar kan ik wonen?

04 september 2020

Niet eerder lijkt de woningnood in Nederland zo hoog te zijn geweest. Kunnen we nog wonen waar we dat graag willen? Hoe betaalbaar is een woning voor iedereen? En kennen we onze buren eigenlijk nog wel? Steeds minder woningen lijken te passen bij de wensen van bewoners of woningzoekenden. Het gesprek gaat daarom bij Common Affairs momenteel over: bouwen we de juiste woningen?

Lees verder >>
Nominaties Architectuurprijs Zoetermeer 2020

24 augustus 2020

Museum De Voorde (Common Affairs) genomineerd voor Gemma Smid Architectuurprijs

Lees verder >>
De nieuwe bieb in Alphen is bijna af en ziet er zo van binnen uit

24 juni 2020

De blikvanger van het Aarplein, dat wordt het nieuwe bibliotheekgebouw. Gevels waarop plantjes groeien en parkeren kan straks op het dak van de Alphense bibliotheek.

Lees verder >>
Kunstwerk raadszaal Tilburg

18 juni 2020

In 2021 neemt de gemeente het nieuwe stadhuis aan het Stadhuisplein in gebruik. Het huis van de lokale democratie. Een plek waar de gemeente, inwoners, ondernemers en partners elkaar ontmoeten en samenwerken. De gemeente zoekt via een prijsvraag een kunstenaar die een iconisch kunstwerk kan ontwerpen en realiseren voor in de nieuwe raadszaal. Een mooie kans en uitdaging voor de culturele sector.

Lees verder >>
Eldonk & Eldonk ARCHIVLOG

25 mei 2020

Onze gebouwen en steden hebben af en toe een beetje liefde en aandacht nodig... Jos van Eldonk (Architect Partner) bezoekt samen met zijn zoon Max van Eldonk (Criticus) een aantal projecten. Volg ze op de voet met de 'Eldonk & Eldonk' ARCHIVLOG!

Lees verder >>
Het water is weer welkom in Harderwijk

20 mei 2020

Dat Harderwijk ooit een vestingstadje aan de Zuiderzee was, waren velen aan het begin van deze eeuw vergeten. Het gebied tussen het water van het IJsselmeer en de historische binnenstad werd gedomineerd door een industrieterrein en het Dolfinarium.

Lees verder >>
Bibliotheek en parkeergarage, Alphen aan den Rijn: Casco opgeleverd met uitdagende metselwerk details

29 april 2020

Bibliotheek en parkeergarage, Alphen aan den Rijn: Casco opgeleverd met uitdagende metselwerk details

Lees verder >>
1400 nieuwe woningen: de eilanden van het 'Waterfront' in Harderwijk

24 april 2020

Vroeger lag Harderwijk met zijn stadsmuur aan het water. Later werd het beeld bepaald door geparkeerde auto’s en de - in zichzelf gekeerde - omgeving van het Dolfinarium. Aan de andere kant lag een industrieterrein tegen het historische centrum aan.Door aanleg van een dynamisch waterfront en de transformatie van het industrieterrein, tot woongebied aan het water, is het gebied weer onderdeel van de stad gemaakt.

Lees verder >>
Kijk mee naar de bouw vanaf het dak van de silo's

01 april 2020

Sinds 2000 werkt de Cobraspen Groep aan de herontwikkeling van het SugarCity-terrein. Het hele gebied wordt aangepakt: de silo’s, waar vroeger suiker werd opgeslagen zijn omgebouwd tot ultramoderne show- en kantoorruimtes, de 21.000 m² grote fabriekshal wordt gebruikt als evenementenlocatie en de opening van een Factory Outlet staat gepland.

Architecten werken vanuit huis: Common Affairs

25 maart 2020

Het kabinet heeft werkend Nederland opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken, als een van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Ook architecten geven gehoor aan deze oproep. Architectenweb vraagt aan verschillende bureaus hoe zij hier vorm aan geven. In deel 11 een gesprek met Jos van Eldonk, Berend Hoffman (beide architect en partner) en Jacklin Goverde (communicatie) over het thuiswerken bij Common Affairs. 

Lees verder >>
Time-lapse lopende werkzaamheden Amsterdam The Style Outlets

10 maart 2020

Benieuwd naar de voortgang van de bouwwerken? Elke maand zullen we hier een time-lapse met u delen - zodat u op de hoogte kunt blijven van de ontwikkeling van Amsterdam The Style Outlets!

Lees verder >>
Transformatie Stadskantoor, Tilburg “bio-based en circulair”

07 maart 2020

De oude bibliotheek en stadskantoor wordt getransformeerd! Van een anoniem, gesloten en somber gebouw, naar de nieuwe stadswinkel: de plek waar burgers en bedrijven terecht kunnen met alle zaken die ze willen regelen met de gemeente Tilburg. En een plek om te werken of verblijven.

Lees verder >>
Kantoor herbestemd in een Zaans jasje

27 februari 2020

De transformatie sluit aan bij de totale metamorfose die de binnenstad van Zaanstad de laatste jaren heeft ondergaan. Het grauwe ongezellige centrum van vroeger is getransformeerd in een eigen Zaanse stijl. De Zaanstreek beleeft hier haar tweede gouden eeuw.

Lees verder >>
Waterfront-wethouder twijfelde nooit over miljoenenplan: ‘Harderwijk is een stad met lef’

02 februari 2020

Het Waterfront bevindt zich op een kruispunt. De afronding van het eerste woonblok - dat ruim zevenhonderd huizen omvat - komt langzaam maar zeker in zicht. De laatste fase van het plan is inmiddels in gang gezet.

Lees verder >>
Duurzaamheid leidt tot een nieuwe beeldtaal

17 december 2019

Gebouwen moeten flexibeler worden, zodat ze later eenvoudig aan te passen zijn. Tegelijkertijd heeft de klimaatverandering veel invloed op de gebouwde omgeving. Dit vraagt om een andere manier van kijken en werken.

Lees verder >>
Amsterdam The Style Outlets voor 80% verhuurd

13 november 2019

NEINVER, a leading investor, developer and operator in the European cc, has announced at the MAPIC international retail property trade show that Amsterdam The Style Outlets, the company’s current development project in the Netherlands, is already near 80% leased.