01 april 2020

Kijk mee naar de bouw vanaf het dak van de silo's

bouw en ontwikkeling SugarCity Halfweg

Sinds 2000 werkt de Cobraspen Groep aan de herontwikkeling van het SugarCity-terrein. Het hele gebied wordt aangepakt: de silo’s, waar vroeger suiker werd opgeslagen zijn omgebouwd tot ultramoderne show- en kantoorruimtes, de 21.000 m² grote fabriekshal wordt gebruikt als evenementenlocatie en de opening van een Factory Outlet staat gepland.


Volg live de ontwikkelingen op SugarCity


Op het voormalig terrein van de CSM Suikerfabriek in Halfweg krijgt 110.000 m² een nieuwe functie. Een groot deel hiervan wordt gerealiseerd door de transformatie van bestaande gebouwen, maar er zal ook nieuwbouw plaatsvinden, zoals voor de eerder genoemde Factory Outlet. Een belangrijk uitgangspunt voor de herontwikkeling van het gebied is het behoud en de restauratie van de waardevolle bestaande industriële gebouwen. Het stedenbouwkundig plan stelt een rijke mix van functies voor, zodat een levendig gebied wordt gecreëerd dat voor iedereen vrij toegankelijk is.

In 2011 ontving SugarCity de Prix d’Excellence van FIABCI International, in de categorie ‘Environmental Conservation’. Dit maakt SugarCity een van de meest spraakmakende herontwikkelingen van industrieel erfgoed in Europa. Het SugarCity-project met de silo’s als herkenningspunt, gebaseerd op het stedenbouwkundig ontwerp van Soeters Van Eldonk architecten, werd door het panel geselecteerd vanwege de hoge kwaliteit van het gebied en de planontwikkeling van het terrein van de voormalige suikerfabriek.

SugarCity is centraal gelegen tussen Amsterdam en Haarlem. Beide steden liggen op ongeveer 10 minuten rijden met de auto en Schiphol ligt op slechts 15 minuten rijden van de locatie. Behalve dat het terrein gemakkelijk te bereiken is met de auto, is het openbaar vervoer naar SugarCity ook uitstekend geregeld sinds de opening van het tegenoverliggende treinstation Halfweg-Zwanenburg. www.sugarcity.com