09 november 2020

#2 Online expert interviews

Een betaalbare woning

‘Er moeten tot 2030 845.000 woningen worden gebouwd om te voldoen aan de groeiende vraag’ koppen de kranten. En ‘op dit moment is er een tekort van 331.000 woningen.’Maar hoe gaan we die bouwen? De bouwprijzen zijn de laatste jaren extreem gestegen. Woningbouwverenigingen zijn met de huidige bouwprijzen niet in staat om de sociale voorraad uit te breiden. Door de markt gebouwde woningen voor het middensegment zijn in de randstad nog maar 40 m2.

Common Affairs gaat in het onderzoekstraject ‘Waar kan ik WONEN?’ de alternatieven verkennen en kijken hoe het anders kan. Op zoek naar antwoorden, aanbeland bij #2: een serie interviews met ‘slimme’ bouwers. We gaan in gesprek met de experts!

Hoe zorg je ervoor dat de woning weer betaalbaar wordt?

De vraag die we de slimme bouwers gaan stellen is of het mogelijk is goedkopere woningen te ontwerpen. Ligt de oplossing in prefabricage? Moeten we denken in andere structuren of materialen? Kunnen we de dure elementen in de woning vervangen door alternatieven? Kunnen we toe met minder techniek? Kunnen de voorbereidingskosten omlaag of moet de financiering anders? Kortom, hoe zorg je ervoor dat de woning weer betaalbaar wordt?

#2 Online Expert Interviews

Op 18 November gaan we de uitdaging aan om tot oplossingen te komen! We gaan de experts op dit gebied bevragen over alternatieven & in gesprek met elkaar.

Het resultaat?

De interviews gaan we later delen, samen met de resultaten van alle andere workshops en gesprekken uit dit onderzoek. Wil je de rest van het onderzoek ook volgen? Volg ons dan via de social media Instagram | Linkedin. Of laat je gegevens achter door een e-mail te sturen naar communicatie@commonaffairs.nl. Je ontvangt dan een bericht zodra er resultaten beschikbaar zijn.