15 september 2020

Amsterdam The Style Outlets opent op 26 november haar deuren

Halfweg, 15 september 2020 – Modeliefhebbers kunnen al over een kleine drie maanden hun hart ophalen bij Amsterdam The Style Outlets: het eerste outletcentrum in de Randstad opent op 26 november haar deuren met een mix van populaire merken, waaronder een aantal nieuwe namen in de Nederlandse outletmarkt. Onder andere adidas, Björn Borg, GUESS, New Balance, Nike, O’Neil, PUMA, Salomon and The Kooples openen een winkel in één van de kenmerkende panden van het outletcentrum. In de komende maanden zal Amsterdam The Style Outlets haar andere merken bekend maken.

“We zijn ontzettend blij dat we vanaf 26 november onze bezoekers in ons centrum kunnen ontvangen,” vertelt Marcel Herben, Center Manager van Amsterdam The Style Outlets. “Het is natuurlijk een bijzonder jaar geweest vanwege COVID-19 en ons team heeft hard gewerkt om de bouw alsnog volgens planning te realiseren. We kijken er enorm naar uit om onze bezoekers te ontvangen en doen er alles aan om hen op veilige en verantwoorde wijze een fijne winkelervaring te geven.”

Mode als een outlet

Naast een premium winkelaanbod, biedt Amsterdam The Style Outlets bezoekers een verscheidenheid aan cafés, restaurants en concierge services voor een zorgeloze winkelervaring. In combinatie met de rijke geschiedenis van het historische SugarCity-terrein waar het outletcentrum op is gevestigd én de nabijheid van het Amsterdamse stadscentrum, wenst Amsterdam The Style Outlets een ruimte te creëren waar bezoekers zich kunnen laten inspireren. “Mode is een vorm van zelfexpressie, een outlet,” licht Herben toe. “Het is daarom ons doel dat bezoekers niet alleen hun nieuwste modeaanwinsten bij ons kunnen vinden, maar dat zij zich hier ook kunnen laten inspireren en van iedere minuut kunnen genieten.”

Amsterdamse architectuur

De bouw vordert ondertussen gestaag en het silhouet van het nieuwe outletcentrum staat. De architectuur van Amsterdam The Style Outlets bevat elementen die lijken op oude fabrieksgebouwen. Doordat het outletcentrum gebouwd wordt op palen en aan het water ligt, lijkt het centrum vrijwel uit het water op te rijzen. Een duidelijke verwijzing naar de traditionele Amsterdamse bouwstijl.

Bereikbaarheid

Amsterdam The Style Outlets ligt aan de N200, vlak bij de Amsterdamse ringweg en diverse snelwegen. Op het terrein is plaats voor 200 fietsen en 2.200 auto’s. Dit zijn 250 autoparkeerplaatsen meer dan voorzien. Het nieuw te openen outletcentrum is daarnaast goed bereikbaar met het openbaar vervoer: het bevindt zich op slechts 8 minuten met de trein vanaf het centrum van Amsterdam en 10 minuten met de trein vanaf Schiphol. Bezoekers kunnen uitstappen op het treinstation Halfweg-Zwanenberg dat direct naast het outletcentrum ligt.

Shop Safe, Stay Safe

De bouwwerkzaamheden bij Amsterdam The Style Outlets vinden plaats met inachtneming van de voorschriften van het RIVM en de betrokken autoriteiten. NEINVER, de ontwikkelaar van Amsterdam The Style Outlets, is daarnaast een samenwerking aangegaan met inspectie- en certificeringsorganisatie SGS, om verzekerd te zijn van de beste veiligheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus. Als onderdeel van NEINVER’s ‘Shop Safe, Stay Safe’ programma, dienen al NEINVER’s outletcentra – waaronder Amsterdam The Style Outlets – te voldoen aan strenge hygiënestandaarden en social distancing richtlijnen. Met onder andere aangescherpte hygiëneprotocollen, toegankelijke desinfectievoorzieningen en monitoringsteams doet Amsterdam The Style Outlets er alles aan haar bezoekers na de opening een fijne en veilige winkelervaring te bieden.

[Lees de volledige publicatie op https://www.scn.today/amsterdam-the-style-outlets-opent-op-26-november-haar-deuren/]