18 juni 2020

Kunstwerk raadszaal Tilburg

In 2021 neemt de gemeente het nieuwe stadhuis aan het Stadhuisplein in gebruik. Het huis van de lokale democratie. Een plek waar de gemeente, inwoners, ondernemers en partners elkaar ontmoeten en samenwerken. De gemeente zoekt via een prijsvraag een kunstenaar die een iconisch kunstwerk kan ontwerpen en realiseren voor in de nieuwe raadszaal. Een mooie kans en uitdaging voor de culturele sector.

Samen met de stad

Als gemeente Tilburg maken we ons sterk voor een stad waar mensen gezond en gelukkig kunnen zijn, nu en in de toekomst. Dit kunnen we niet alleen, daarom doen we het samen met inwoners, ondernemers en partners. Het nieuwe stadhuis helpt ons hierbij en hoort bij Tilburg als vernieuwende stad: benaderbaar, transparant en duurzaam. Het gebouw is een mooie mix van oud en nieuw. Respect voor het verleden en de blik op de toekomst die nog openligt. De architectuur en inrichting vertellen één verhaal. En laten je zien dat je niet in een willekeurig stadhuis bent, maar in het stadhuis van Tilburg.

Kunst in de raadszaal

De raadszaal is dé centrale plek in het stadhuis. De plek waar politiek bedreven wordt. Het is een plek van bouwen aan de stad, van samenwerken, discussie, inspiratie en bezinning. Een plek waar kunst niet mag ontbreken. In het ontwerp van de raadszaal is ruimte voor een kunsttoepassing aan het plafond. Het wordt een iconisch kunstobject dat de toekomst van Tilburg symboliseert, bevraagt of daarop reflecteert. En zich bewust is van de ruimte waar het hangt; een ruimte waar men voor elkaar openstaat en geïnspireerd samenwerkt.

Meedoen

Wordt jij enthousiast van Tilburg? En lijkt het jou een waanzinnige uitdaging om als kunstenaar of ontwerper dit iconisch kunstwerk te realiseren voor de raadzaal? Vraag de informatie die hiervoor nodig is op per e-mail via kunstwerkraadzaal@tilburg.nl. Inschrijven kan tot 3 juli 2020.


[Lees de volledige publicatie van Gemeente Tilburg https://www.tilburg.nl/actueel/het-nieuwe-stadhuis/]