30 november 2021

Publieksprijs Lieven de Key-penning ontvangen


 “Een gedegen plan, dat gedwongen door de economische situatie fors werd aangepast. Met als resultaat een heel plezierige leefomgeving voor de bewoners, met zorgvuldig vormgegeven hofjes. Passend in de tijdsgeest.”, aldus de jury over Vijverpark. 

Op 23 november nam Jos van Eldonk namens ons bureau de Lieven de Key Publieksprijs - de Haarlemse stadsprijs voor architectuur en stedenbouw - in ontvangst. We kregen de publieksstemmen samen met Blau | stedenbouw en landschap voor ons project Vijverpark (Entree Oost). De uitreiking had eigenlijk vorig jaar al plaats moeten vinden maar het  kon door alle maatregelen toen niet doorgaan.

Al sinds 2007 werken we aan de planontwikkeling van Vijverpark. Dit doen we in opdracht van de Ontwikkelcombinatie 023 (AM Gebiedsontwikkeling, BPD Gebiedsontwikkeling, Slokker Vastgoed en Ymere) en de Gemeente Haarlem.

Vijverpark is voornamelijk een woongebied met een rijke diversiteit aan woningtypen en prijscategorieën. Het hart van Vijverpark wordt, net als in Entree West, gevormd door de centrale vijver met brede groene oevers als verbindende openbare ruimte. Naast het stedenbouwkundig plan ontwierpen we langs de Schipholweg nog twee woongebouwen.

Ook Architectenweb schreef een artikel over de Lieven de Key-penning. Lees het artikel hier