lege array

05 mei 2021

Gemeenteraad Alphen stemt in met de stedenbouwkundige kaders voor de herontwikkeling van de Aarhof

Gemeenteraad Alphen gaat akkoord met de stedenbouwkundige kaders voor de herontwikkeling van winkelcentrum De Aarhof.

Op 22 april is de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn in ruime meerderheid akkoord gegaan met de stedenbouwkundige en functionele kaders voor de renovatie van winkelcentrum De Aarhof. Er is nog geen besluit genomen over de financiële afspraken en de aankoop van de parkeergarage. Dit besluit is doorgeschoven naar de volgende raadsvergadering.

De Aarhof krijgt een volledig nieuwe uitstraling met een functie die aansluit bij de wensen van vandaag. De modernisering van het winkelcentrum en de toevoeging van circa 300 woningen zijn de basis voor een goede stedenbouwkundige inpassing en economische haalbaarheid. Door het uitvoeren van deze plannen krijgt de Aarhof weer de positie in de binnenstad die het verdient.

De Aarhof is een van de eerste overdekte winkelcentra van Nederland. Bij de herontwikkeling van De Aarhof is ingezet op het realiseren van een gemengd stedelijk programma om zo maximaal bij te dragen aan de ontwikkeling van een levendig centrum. Het project kent een mix aan detailhandel, horeca, dienstverlening met daarop een aantrekkelijk woonmilieu rond een groen ingericht dek. Het programma wordt ondersteund met stallingsruimten voor fietsen en auto’s.

Het plan sluit in haar randen naadloos aan bij de herontwikkeling van de Lage Zijde. Een plint met winkels en voorzieningen, met daarboven woningen, bepaalt het nieuwe beeld. In het hart van het plangebied gaat het wonen de hoogte in. De twee torens zijn direct op straatniveau nauwelijks waarneembaar; maar van verre markeren ze het hart van de Lage Zijde.

Lees meer over de opgave en de aanpak bij de modernisering van dit bestaande winkelcentrum in het volledige artikel op onze website:

https://www.commonaffairs.nl/actueel/08-10-2020-alphen-aan-den-rijn-krijgt-weer-een-krachtige-aarhof