18 april 2021

Feestelijke heropening Stadhuis & Verjaardag van de Stad

Live-uitzending vanuit het Stadhuis op zondag 18 april

'Tilburg & De Koning'

In de uitzending 'Tilburg & De Koning' onder leiding van Cindy de Koning komen interessante weetjes over het Stadhuis voorbij. Zo worden de mooiste plekken van het Stadhuis getoond, is er een kijkje in onder andere de werkkamer van de burgemeester en kunnen vragen worden gesteld aan gasten die veel weten van het Stadhuis. De talkshow is natuurlijk niet voor niets op 18 april. Op deze dag kreeg Tilburg 212 jaar geleden stadsrechten. 

Transformatie

Het Stadhuis, ook wel bekend in de volksmond als ‘De zwarte doos’, is getransformeerd tot een duurzame ontmoetings- en werkplek voor stadsbestuur, gemeenteraad en ambtenaren. De gemeente werkt in verbinding met de stad. Het vernieuwde Stadhuis is hier op ingericht.

Vlag mee op de verjaardag van de stad

Naast de uitzending vanuit het Stadhuis worden er de 18e verschillende activiteiten georganiseerd om te vieren dat Tilburg 212 jaar geleden stadsrechten kreeg. Vier mee en hang de vlag uit of versier het huis/balkon of de tuin op zijn Tilburgs. Het initiatief om te vlaggen komt van Tilburg.com. Voor de mooist versierde huizen, zijn prijzen te winnen. Inwoners kunnen de 18e o.a. ook een fietsroute maken langs alle monumenten van architect Jos Bedaux of om 12:00 uur luisteren naar de Tilburg Tune die voor het eerst te horen is op het beiaard in de Heikese kerk. Meer activiteiten staan op verjaardagvantilburg.nl en op tilburg.com/nieuws.

Bezoek de website verjaardagvantilburg.nl

Bezoek de website van tilburg.com