22 oktober 2021

Common Affairs ondertekent Green Deal Houtbouw!

In 2025 bouwen we één op de vijf nieuwe woningen in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) van hout. Dat is het streven van de Green Deal convenant Houtbouw waar Common Affairs op 21 oktober 2021 samen met meer dan 80 andere organisaties een handtekening onder heeft gezet.

Vanaf 2025 is 20% van de MRA-woningproductie van hout en andere biobased materialen, zodat nieuwe woningen sneller en duurzamer worden gebouwd. Dat levert jaarlijks ca. 220.000 ton CO2 uitstootreductie en een aanzienlijke vermindering van de uitstoot van stikstof op. Met houtbouw woningen op industriële wijze geproduceerd en voldoende locaties worden woningen sneller gebouwd, zijn ze betaalbaarder, gemaakt van gezonde materialen en is er minder bouwafval.

Common Affairs heeft op het gebied van innovatief bouwen met hout een divers portfolio opgebouwd die de milieu-impact minimaliseren. Zo wordt momenteel in #Tilburg de nieuwe Stadswinkel volledig biobased gerealiseerd. In #Krommenie verrijst binnenkort een volledig houten woonwijk. Onze Add-on’s zijn lichte houten modules waarmee eenvoudig extra woningen toe te voegen zijn op gewilde locaties waar de grond schaars is.


Bekijk alle houtbouwprojecten


 

Foto's Common Affairs
Foto header: Liselore Kamping