lege array

13 april 2021

Mariette Broesterhuizen neemt afscheid van Common Affairs

Mariette Broesterhuizen neemt na vijf jaar afscheid als partner van Common Affairs. Haar besluit kreeg vorm in het afgelopen jaar; het jaar van reflectie. De inzichten die ze heeft opgedaan leidden tot nieuwe ambities. Die wil ze achterna en daar zijn wij trots op, hoe zeer we haar ook zullen missen. Mariette vertrekt per 1 mei.

“Ik ben negentien jaar onderdeel van de familie geweest, zo voelt het”, zegt Mariette over haar besluit. “Ik ben destijds begonnen als ontwerper, kreeg snel daarna mijn eigen projecten en heb vijf jaar geleden Common Affairs mee opgericht. De laatste tijd heb ik mij vaak de vraag gesteld, ‘hoe sta ik in het vak?’. Wil ik alleen maar ontwerpen? Waar kan ik het verschil maken? Nu ik het antwoord op die vragen heb gevonden, is het tijd voor een nieuw begin.”

Drijfveer en fascinatie

Medepartner Jos van Eldonk reageert namens Common Affairs: “Woensdag 7 april vertelde Mariette het personeel over haar aanstaande vertrek. De afgelopen jaren hebben Mariette en ik in verschillende projecten samengewerkt. Ze heeft een sterke voorliefde voor woningbouw. Het nadenken over de woning en een woonomgeving waarin mensen zich thuis voelen staat bij haar steeds voorop. Dat is haar drijfveer in het vak. Die fascinatie blijft, alleen wil ze er vanuit een andere rol invulling aan geven. Ik begrijp die stap, maar blijf het jammer vinden dat ze weggaat.”

Mariette: “Ik ben erachter gekomen dat ik het liefst aan de voorkant van het proces van gebiedsontwikkeling en gebouwontwerp werk, nog voordat de architect in beeld is. Dan worden de uitgangspunten over het hoe en waarom wij kunnen en willen wonen voor een groot deel vastgelegd en daar zie ik mijn rol. Ik ga mij richten op het regisseren van dit proces en het nadenken over de plek en de omgeving waar wordt gewoond. Hoe ik dat precies ga doen wil ik de komende tijd ontdekken. Hopelijk in vele goede gesprekken met mensen in het vak.”

Lopende projecten

De projecten waar Mariette op dit moment bij betrokken is, worden de komende weken overgedragen aan Berend, Jos en Mirko. Als u daar vragen over heeft of Mariette nog een keer wil spreken bij Common Affairs, neem dan contact op via +31 6 412 466 72 of mariette.broesterhuizen@commonaffairs.nl. Vanaf mei is Mariette te bereiken via LinkedIn