07 juli 2022

Grootse renovatie voor Htel

Het gebouw aan de Laan van de Helende Meesters krijgt een volledig nieuw uiterlijk.


Het Amstelveense Htel is een "serviced apartments” locatie gericht op expats. Cobraspen Groep, de Haarlemse eigenaar, vernieuwt het exterieur van het gebouw dat een volledig nieuwe ‘look’ krijgt en renoveert de 233 appartementen. Ook wordt er een grote verduurzamingsslag gemaakt; het energieverbruik wordt door de toepassing van warmtepompen, zonnepanelen en verbeterde isolatie met 55% teruggebracht.


Het gebouw aan de Laan van de Helende Meesters is in de jaren ‘70 gebouwd. Sinds 2003 wordt het door Cobraspen verhuurd als short-stay-locatie voor buitenlandse werknemers van bedrijven zoals Otto Workforce en Yamaha Motor Europe. De 233 bestaande appartementen worden ieder volledig gerenoveerd en uitgebreid met een erker, waardoor ze over extra licht en ruimte beschikken. Gecombineerd met een nieuwe, duurzame, gevelbekleding met gele baksteen strips, krijgt het gebouw een frisse en modern-klassieke uitstraling.


Verduurzamingsmaatregelen

Bij de renovatie wordt alles uit de kast getrokken om de energieprestaties en duurzaamheid van Htel naar een hoger niveau te brengen, met een sprong van energielabel C naar A en een energiebesparing van 55% tot gevolg.

Hiertoe worden op het gebied van isolatie en warmte de dichte geveldelen opnieuw extra geïsoleerd en de ruiten vervangen door HR++ glas. Dit maakt de toepassing van een collectieve lucht/waterwarmtepomp mogelijk voor zowel koeling als verwarming, met hybride convectoren, zodat hier geen aardgas meer aan te pas komt. Via indirecte boilers (2x 1500L) wordt deze warmte ook ingezet voor warm tapwater, dat dankzij circulatieleiding vrijwel direct beschikbaar is uit de kraan. Frisse lucht wordt op constante wijze aangeleverd door zelfregelende ventilatieroosters en mechanische afzuiging.

Ook op het gebied van duurzame energie komt er een groot aantal zonnepanelen op de gevel, gericht op het zuiden, dat de appartementen zal voorzien van stroom. Door de panelen een stukje van de gevel af te monteren, worden deze op natuurlijke wijze gekoeld, met optimaal rendement tot gevolg.


Oplevering in '23 tot '25

De verbouwing wordt in twee fasen uitgevoerd, waardoor een deel van de appartementen steeds beschikbaar is voor tijdelijke huisvesting van expats. In de eerste fase worden 133 appartementen verbouwd, met een geplande oplevering in november 2023. De overige 100 volgen direct hierna en worden in Q1 2025 verwacht.


Wie:

• Opdrachtgever: Cobraspen Groep

• Architect: Common Affairs

• Bouwkundig aannemer: DCV Bouw BV

• Sanitair/ warmte: Warmte Bouw BV

• Electrische installaties: Terberg Installaties B.V.


Waar:

Laan van de Helende Meesters 421

1186 AL Amstelveen


Naar project