01 april 2021

Waterfront wint SKG Publieksprijs

Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk, bestaande uit TBI bedrijven Synchroon en Koopmans Bouwgroep, wint de SKG Publieksprijs!

De SKG Publieksprijs is onderdeel van de SKG Award en richt zich op gebiedsontwikkelingen in Nederland met een duurzame, integrale visie. Bij de Publieksprijs is het niet de vier-koppige jury die een winnaar aanwijst, maar het publiek zelf. Het publiek kon de afgelopen tijd hun stem uitbrengen op de website van www.gebiedsontwikkeling.nu.

De ontwikkelingscombinatie kreeg de prijs mede dankzij de ingebrachte stemmen van de (toekomstige) bewoners van Waterfront en de inwoners van Harderwijk. Tevreden bewoners en gebruikers in een prachtig project die trots zijn op hún Harderwijk.

In 2006 won het Consortium Waterfront bestaande uit Synchroon, Koopmans en Boskalis, de door gemeente Harderwijk uitgeschreven competitie voor fase 2 voor de herontwikkeling van het gebied tussen de oude binnenstad, het Dolfinarium en Jachthaven De Knar. In totaal maar liefst 40 hectare grond met plek voor circa 850 woningen, een stadsstrand, 2 havens, 10.000 m2 commercieel/leisure en twee parkeergarages.

Lees hier de publicatie: http://www.waterfrontharderwijk.nl/waterfront-harderwijk-wint-skg-publieksprijs/