18 februari 2021

Na drie jaar verbouwen is stadhuis Tilburg klaar voor heropening

Nog een lampje hier en een kabeltje daar en dan zit de grootschalige verbouwing van het Tilburgse stadhuis er eindelijk op. De megaklus duurde ruim drie jaar, maar vanaf maandag wordt ‘de zwarte doos’ naast het Paleis-Raadhuis weer in gebruik genomen. Een eerste kijkje in een haast onherkenbaar veranderd gebouw.

...

Meest duurzame gebouw

Formeel was het een renovatie, maar daarvoor moest het gebouw uit de jaren zeventig zodanig worden ontmanteld dat er op enig moment alleen nog een negen verdiepingen hoog betonnen karkas in het hartje van de stad stond.

Die rigoureuze aanpak was volgens het college nodig. Niet voor niets noemden sommige ambtenaren het kantoorpand ook wel ‘het koppijngebouw’, zo slecht was de isolatie. Hoe anders is het nu. Het meest duurzame overheidsgebouw van Nederland, zeggen ze bij de gemeente. Voorzien van de nieuwste snufjes. Glas dat bij fel zonlicht een tint donkerder wordt. Verlichting die reageert op activiteit. De temperatuur die per cluster van vier werkplekken kan worden afgesteld.

...

Virtuele rondleiding

De officieuze opening van het stadhuis staat gepland voor 18 april. Wie het resultaat wil zien van de verbouwing kan dan een virtueel kijkje nemen.

Lees hier het volledige artikel dat is verschenen op bd.nl