14 juni 2023

BioBee-House bewijst dat betaalbaar en natuurinclusief wonen mogelijk is

Vandaag hebben we onze eigen ontwikkelde conceptwoning BioBee-House geïntroduceerd op PROVADA. Dit deden we samen met onze partners IGG Bouweconomie en Techniplan Adviseurs. Berend Hoffmann heeft de samenwerkingsovereenkomst getekend met Dick van der Kooij en ir. A.S. (Arno) Vonk. We zijn trots dat we meteen al onze eerste klant Kalliste Woningbouwontwikkeling B.V. hebben mogen verwelkomen. Het laat zien dat de realisatie van betaalbaar, natuurinclusief en biobased wonen mogelijk is.

lege array
 


De focus van BioBee-House ligt op het vergroten van biodiversiteit en het stimuleren van interactie met de natuur. Met een gezamenlijke binnentuin en nestkastjes voorzien van camera's, bieden we onze bewoners de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te genieten van de altijd veranderende natuurlijke omgeving. Daarnaast zijn onze woningen gebouwd met biobased materialen, wat niet alleen positieve effecten heeft op het klimaat, maar ook gezonder is voor de bewoners. Een BioBee-House ademt waardoor een veel beter binnenklimaat ontstaat. De woningen zijn energiepositief en klimaatadaptief, ze stoten netto geen CO₂ uit maar slaan dit juist op.


BioBee-House is een perfecte match voor gemeentes, projectontwikkelaars en bouwers die toekomstgerichte plannen hebben om snel betere en betaalbare duurzame woningen te bouwen in lijn met het bouwakkoord. De woningen worden in de fabriek geproduceerd door onze bouwer Timbeco dit resulteert in betaalbare woningen van een zeer hoge kwaliteit. Met een bouwtijd die 16 maanden korter is dan bij traditionele bouwmethoden, kunnen onze bewoners snel de sleutels van hun nieuwe huis in handen krijgen.


Kalliste Woningbouwontwikkeling B.V. heeft vandaag de intentieverklaring ondertekend om als eerste een BioBee-House-project te realiseren. Het feit dat we met deze klantgerichte projectontwikkelaar al meteen een eerste opdrachtgever van formaat hebben gevonden, bewijst dat er echt behoefte is aan dit unieke product.


Neem contact op als jij ook gelooft dat het BioBee-House kan bijdragen aan het nog mooier maken van jouw gemeente, buurt of toekomstige ontwikkeling.


BioBee-House is mede ontwikkeld door: Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen IVN, Instituut voor natuureducatie Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) Vogelbescherming Nederland IMd Raadgevende Ingenieurs