27 september 2020

Bijzonder openingsfeestje nieuwe bibliotheek Alphen aan den Rijn

Zaterdag ging de boekenuitleen open met een bijzonder feestje.

De openbare bibliotheek in het centrum van Alphen aan den Rijn zit niet meer in een noodgebouw op het Aarplein, maar in prachtige nieuwbouw op de Aarkade.

Zaterdag ging de boekenuitleen open met een bijzonder feestje. Tachtig genodigden mochten allereerst een kijkje nemen, natuurlijk wel volgens de laatste coronarichtlijnen. Verspreid over de bibliotheek kregen de gasten een stoel toegewezen en een koptelefoon uitgereikt. ,,De een kon de wethouder zien of de directeur, de ander zag een danser of een saxofonist’’, aldus Jeannette de Ronde van bibliotheekorganisatie Rijn en Venen. ,,Een week voor de opening moesten we het programma alsnog aanpassen aan de nieuwste richtlijnen.’’

Na de officiële opening mochten kleine groepjes Alphenaren per tijdslot naar binnen om even, niet langer dan tien minuten, rond te kijken. Boeken lenen was nog niet mogelijk.

Het nieuwe gebouw aan de Aarkade biedt ook onderdak aan het Erfgoedcentrum, het historisch archief van Alphen aan den Rijn. Boven de bibliotheek is een parkeergarage. In het gebouw is ook een grote fietsenstalling.


Klik hier om de volledige publicatie van het Leidsch Dagblad te bekijken / Foto Taco van der Eb