26 januari 2021

#3 Online expert interviews

De leefbare wijk

‘Er moeten tot 2030 845.000 woningen worden gebouwd om te voldoen aan de groeiende vraag’ koppen de kranten. En ‘op dit moment is er een tekort van 331.000 woningen.’

De nadruk ligt nu vooral op de betaalbaarheid en haalbaarheid van de woningen. Maar in welke woonomgeving gaan we die bouwen? De inpassing van het gebouw in de wijk en de inrichting ervan worden immers steeds belangrijker. Corona heeft de problemen in de stad zichtbaarder gemaakt. De behoefte aan kwalitatief goede buitenruimte, dicht bij de woning, is belangrijker geworden en het risico op eenzaamheid is vergroot. Hoe voorkomen we dat er steeds meer anonieme wijken ontstaan waarin mensen zich buitengesloten voelen? Kunnen we door goed na te denken over onze woningen en de woonomgeving betere voorwaarden creëren voor het geluk van de samenleving?

Common Affairs gaat in het onderzoekstraject ‘Waar kan ik WONEN?’ onderzoeken of het ook anders kan. Op zoek naar antwoorden, aanbeland bij #3: een serie interviews met experts!

Hoe zorg je ervoor dat wonen in de stad aantrekkelijk blijft?

We gaan in discussie over de omgeving in en rondom het woongebouw. Hoe woon je veilig in de stad? Welke voorzieningen heb je nodig om saamhorigheid te realiseren en eenzaamheid te voorkomen? Hoe woon je gezond in de stad? Kortom, hoe zorg je ervoor dat wonen in de stad aantrekkelijk blijft voor alle doelgroepen?

#3 Online Expert Interviews

Op woensdag 17 + donderdag 18 februari gaan we in gesprek op zoek naar antwoorden! We organiseren online expert-interviews met corporaties, beleggers, ontwikkelaars, gemeenten en experts uit het sociaal domein.

Het resultaat?

De interviews gaan we later delen, samen met de resultaten van alle andere workshops en gesprekken uit dit onderzoek. Wil je de rest van het onderzoek ook volgen? Volg ons dan via de social media Instagram | Linkedin. Of laat je gegevens achter door een e-mail te sturen naar communicatie@commonaffairs.nl. Je ontvangt dan een bericht zodra er resultaten beschikbaar zijn.