Actueel

Workshop #1

15 september 2020

‘Er moeten tot 2030 845.000 woningen worden gebouwd om te voldoen aan de groeiende vraag’ koppen de kranten. En ‘op dit moment is er een tekort van 331.000 woningen.’ Maar voor wie bouwen we die? De grote steden zijn een smeltkroes van diverse culturen. In Amsterdam heeft meer dan 50% van de bewoners een niet-Nederlandse achtergrond en wonen er ca. 180 nationaliteiten (2017). Bouwen we dan wel de juiste woningen?

Lees verder >>
Waar kan ik wonen?

04 september 2020

Niet eerder lijkt de woningnood in Nederland zo hoog te zijn geweest. Kunnen we nog wonen waar we dat graag willen? Hoe betaalbaar is een woning voor iedereen? En kennen we onze buren eigenlijk nog wel? Steeds minder woningen lijken te passen bij de wensen van bewoners of woningzoekenden. Het gesprek gaat daarom bij Common Affairs momenteel over: bouwen we de juiste woningen?

Lees verder >>
Nominaties Architectuurprijs Zoetermeer 2020

24 augustus 2020

Museum De Voorde (Common Affairs) genomineerd voor Gemma Smid Architectuurprijs

Lees verder >>
De nieuwe bieb in Alphen is bijna af en ziet er zo van binnen uit

24 juni 2020

De blikvanger van het Aarplein, dat wordt het nieuwe bibliotheekgebouw. Gevels waarop plantjes groeien en parkeren kan straks op het dak van de Alphense bibliotheek.

Lees verder >>
Kunstwerk raadszaal Tilburg

18 juni 2020

In 2021 neemt de gemeente het nieuwe stadhuis aan het Stadhuisplein in gebruik. Het huis van de lokale democratie. Een plek waar de gemeente, inwoners, ondernemers en partners elkaar ontmoeten en samenwerken. De gemeente zoekt via een prijsvraag een kunstenaar die een iconisch kunstwerk kan ontwerpen en realiseren voor in de nieuwe raadszaal. Een mooie kans en uitdaging voor de culturele sector.

Lees verder >>
Eldonk & Eldonk ARCHIVLOG

25 mei 2020

Onze gebouwen en steden hebben af en toe een beetje liefde en aandacht nodig... Jos van Eldonk (Architect Partner) bezoekt samen met zijn zoon Max van Eldonk (Criticus) een aantal projecten. Volg ze op de voet met de 'Eldonk & Eldonk' ARCHIVLOG!

Lees verder >>
Bibliotheek en parkeergarage, Alphen aan den Rijn: Casco opgeleverd met uitdagende metselwerk details

29 april 2020

Bibliotheek en parkeergarage, Alphen aan den Rijn: Casco opgeleverd met uitdagende metselwerk details

Lees verder >>
Gebiedsontwikkeling met Citymaker

03 april 2020

Of het nu een variantenstudie of een verdichtingstudie betreft: Citymaker helpt de verschillende stakeholders om snel inzicht te krijgen en helder en effectief te communiceren. Zo versnellen we duurzame gebiedsontwikkeling.

Lees verder >>
Kijk mee naar de bouw vanaf het dak van de silo's

01 april 2020

Sinds 2000 werkt de Cobraspen Groep aan de herontwikkeling van het SugarCity-terrein. Het hele gebied wordt aangepakt: de silo’s, waar vroeger suiker werd opgeslagen zijn omgebouwd tot ultramoderne show- en kantoorruimtes, de 21.000 m² grote fabriekshal wordt gebruikt als evenementenlocatie en de opening van een Factory Outlet staat gepland.

Architecten werken vanuit huis: Common Affairs

25 maart 2020

Het kabinet heeft werkend Nederland opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken, als een van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Ook architecten geven gehoor aan deze oproep. Architectenweb vraagt aan verschillende bureaus hoe zij hier vorm aan geven. In deel 11 een gesprek met Jos van Eldonk, Berend Hoffman (beide architect en partner) en Jacklin Goverde (communicatie) over het thuiswerken bij Common Affairs. 

Lees verder >>
Time-lapse lopende werkzaamheden Amsterdam The Style Outlets

10 maart 2020

Benieuwd naar de voortgang van de bouwwerken? Elke maand zullen we hier een time-lapse met u delen - zodat u op de hoogte kunt blijven van de ontwikkeling van Amsterdam The Style Outlets!

Lees verder >>
1400 nieuwe woningen: de eilanden van het 'Waterfront' in Harderwijk

09 maart 2020

Vroeger lag Harderwijk met zijn stadsmuur aan het water. Later werd het beeld bepaald door geparkeerde auto’s en de - in zichzelf gekeerde - omgeving van het Dolfinarium. Aan de andere kant lag een industrieterrein tegen het historische centrum aan.Door aanleg van een dynamisch waterfront en de transformatie van het industrieterrein, tot woongebied aan het water, is het gebied weer onderdeel van de stad gemaakt.

Lees verder >>
Transformatie Stadskantoor, Tilburg “bio-based en circulair”

07 maart 2020

De oude bibliotheek en stadskantoor wordt getransformeerd! Van een anoniem, gesloten en somber gebouw, naar de nieuwe stadswinkel: de plek waar burgers en bedrijven terecht kunnen met alle zaken die ze willen regelen met de gemeente Tilburg. En een plek om te werken of verblijven.

Lees verder >>
Kantoor herbestemd in een Zaans jasje

27 februari 2020

De transformatie sluit aan bij de totale metamorfose die de binnenstad van Zaanstad de laatste jaren heeft ondergaan. Het grauwe ongezellige centrum van vroeger is getransformeerd in een eigen Zaanse stijl. De Zaanstreek beleeft hier haar tweede gouden eeuw.

Lees verder >>
Amsterdam The Style Outlets voor 80% verhuurd

13 november 2019

NEINVER, a leading investor, developer and operator in the European cc, has announced at the MAPIC international retail property trade show that Amsterdam The Style Outlets, the company’s current development project in the Netherlands, is already near 80% leased.