Actueel

Kunstwerk raadszaal Tilburg

18 juni 2020

In 2021 neemt de gemeente het nieuwe stadhuis aan het Stadhuisplein in gebruik. Het huis van de lokale democratie. Een plek waar de gemeente, inwoners, ondernemers en partners elkaar ontmoeten en samenwerken. De gemeente zoekt via een prijsvraag een kunstenaar die een iconisch kunstwerk kan ontwerpen en realiseren voor in de nieuwe raadszaal. Een mooie kans en uitdaging voor de culturele sector.

Lees verder >>
Eldonk & Eldonk ARCHIVLOG

25 mei 2020

Onze gebouwen en steden hebben af en toe een beetje liefde en aandacht nodig... Jos van Eldonk (Architect Partner) bezoekt samen met zijn zoon Max van Eldonk (Criticus) een aantal projecten. Volg ze op de voet met de 'Eldonk & Eldonk' ARCHIVLOG!

Lees verder >>
Bibliotheek en parkeergarage, Alphen aan den Rijn: Casco opgeleverd met uitdagende metselwerk details

29 april 2020

Bibliotheek en parkeergarage, Alphen aan den Rijn: Casco opgeleverd met uitdagende metselwerk details

Lees verder >>
Gebiedsontwikkeling met Citymaker

03 april 2020

Of het nu een variantenstudie of een verdichtingstudie betreft: Citymaker helpt de verschillende stakeholders om snel inzicht te krijgen en helder en effectief te communiceren. Zo versnellen we duurzame gebiedsontwikkeling.

Lees verder >>
Architecten werken vanuit huis: Common Affairs

25 maart 2020

Het kabinet heeft werkend Nederland opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken, als een van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Ook architecten geven gehoor aan deze oproep. Architectenweb vraagt aan verschillende bureaus hoe zij hier vorm aan geven. In deel 11 een gesprek met Jos van Eldonk, Berend Hoffman (beide architect en partner) en Jacklin Goverde (communicatie) over het thuiswerken bij Common Affairs. 

Lees verder >>
1400 nieuwe woningen: de eilanden van het 'Waterfront' in Harderwijk

09 maart 2020

Vroeger lag Harderwijk met zijn stadsmuur aan het water. Later werd het beeld bepaald door geparkeerde auto’s en de - in zichzelf gekeerde - omgeving van het Dolfinarium. Aan de andere kant lag een industrieterrein tegen het historische centrum aan.Door aanleg van een dynamisch waterfront en de transformatie van het industrieterrein, tot woongebied aan het water, is het gebied weer onderdeel van de stad gemaakt.

Lees verder >>
Transformatie Stadskantoor, Tilburg “bio-based en circulair”

07 maart 2020

De oude bibliotheek en stadskantoor wordt getransformeerd! Van een anoniem, gesloten en somber gebouw, naar de nieuwe stadswinkel: de plek waar burgers en bedrijven terecht kunnen met alle zaken die ze willen regelen met de gemeente Tilburg. En een plek om te werken of verblijven.

Lees verder >>
Kantoor herbestemd in een Zaans jasje

27 februari 2020

De transformatie sluit aan bij de totale metamorfose die de binnenstad van Zaanstad de laatste jaren heeft ondergaan. Het grauwe ongezellige centrum van vroeger is getransformeerd in een eigen Zaanse stijl. De Zaanstreek beleeft hier haar tweede gouden eeuw.

Lees verder >>