Actueel

#2 Online expert interviews

09 november 2020

Er moeten tot 2030 845.000 woningen worden gebouwd om te voldoen aan de groeiende vraag. Maar hoe gaan we die bouwen? De bouwprijzen zijn de laatste jaren extreem gestegen. Hoe maak je de woning weer betaalbaar? Wij zoeken het uit tijdens de online interviews met (bouw)experts!

Lees verder >>
Hoe transformeer je retail?

04 november 2020

Veel winkelcentra leiden een zieltogend bestaan. Internetwinkelen, maar ook achterstallig onderhoud, een sleetse inrichting en leegstand nopen tot ingrijpen. Volgens Common Affairs architecten is op veel plekken een grootschalige transformatie hard nodig – vaak in combinatie met woningbouw. Om dergelijke complexe projecten in goede banen te leiden, komt het communicatiemiddel Retailmaker goed van pas.

Genomineerden voor Lieven de Key Penning bekend

17 oktober 2020

Dit jaar wordt voor de elfde achtereenvolgende keer de Lieven de Key Penning uitgereikt. Net als in de voorgaande jaren, zijn er ook dit jaar weer tien projecten genomineerd. Waaronder Entree West in Haarlem & Entree Oost Vijverpark; 2 projecten van Common Affairs.

Alphen aan den Rijn krijgt weer een krachtige Aarhof

08 oktober 2020

De Aarhof krijgt een volledig nieuwe uitstraling met een functie die aansluit bij de wensen van vandaag. De modernisering van het winkelcentrum en de toevoeging van circa 300 woningen zijn de basis voor een goede stedenbouwkundige inpassing en economische haalbaarheid. Door het uitvoeren van deze plannen krijgt de Aarhof weer de positie in de binnenstad die het verdient.

Lees verder >>
Bijzonder openingsfeestje nieuwe bibliotheek Alphen aan den Rijn

27 september 2020

De openbare bibliotheek in het centrum van Alphen aan den Rijn zit niet meer in een noodgebouw op het Aarplein, maar in prachtige nieuwbouw op de Aarkade.

Een woning voor iedereen?

22 september 2020

Vorige week organiseerden we een workshop in het kader van ons onderzoek ‘Waar kan ik wonen?’. Ontwerpers van verschillende nationaliteiten met diverse culturele achtergronden kwamen in ‘De Lange Adem’ samen voor Workshop #1 ‘Een woning voor iedereen?’ Het doel van de middag? Het schetsen van een (nieuwe) standaard plattegrond waarin bewoners met verschillende culturele achtergronden zich thuis kunnen voelen.

Workshop #1

15 september 2020

‘Er moeten tot 2030 845.000 woningen worden gebouwd om te voldoen aan de groeiende vraag’ koppen de kranten. En ‘op dit moment is er een tekort van 331.000 woningen.’ Maar voor wie bouwen we die? De grote steden zijn een smeltkroes van diverse culturen. In Amsterdam heeft meer dan 50% van de bewoners een niet-Nederlandse achtergrond en wonen er ca. 180 nationaliteiten (2017). Bouwen we dan wel de juiste woningen?

Lees verder >>
Amsterdam The Style Outlets opent op 26 november haar deuren

15 september 2020

Modeliefhebbers kunnen al over een kleine drie maanden hun hart ophalen bij Amsterdam The Style Outlets: het eerste outletcentrum in de Randstad opent op 26 november haar deuren.

Waar kan ik wonen?

04 september 2020

Niet eerder lijkt de woningnood in Nederland zo hoog te zijn geweest. Kunnen we nog wonen waar we dat graag willen? Hoe betaalbaar is een woning voor iedereen? En kennen we onze buren eigenlijk nog wel? Steeds minder woningen lijken te passen bij de wensen van bewoners of woningzoekenden. Het gesprek gaat daarom bij Common Affairs momenteel over: bouwen we de juiste woningen?

Lees verder >>
Nominaties Architectuurprijs Zoetermeer 2020

24 augustus 2020

Museum De Voorde (Common Affairs) genomineerd voor Gemma Smid Architectuurprijs

Lees verder >>
De nieuwe bieb in Alphen is bijna af en ziet er zo van binnen uit

24 juni 2020

De blikvanger van het Aarplein, dat wordt het nieuwe bibliotheekgebouw. Gevels waarop plantjes groeien en parkeren kan straks op het dak van de Alphense bibliotheek.

Lees verder >>
Kunstwerk raadszaal Tilburg

18 juni 2020

In 2021 neemt de gemeente het nieuwe stadhuis aan het Stadhuisplein in gebruik. Het huis van de lokale democratie. Een plek waar de gemeente, inwoners, ondernemers en partners elkaar ontmoeten en samenwerken. De gemeente zoekt via een prijsvraag een kunstenaar die een iconisch kunstwerk kan ontwerpen en realiseren voor in de nieuwe raadszaal. Een mooie kans en uitdaging voor de culturele sector.

Lees verder >>
Eldonk & Eldonk ARCHIVLOG

25 mei 2020

Onze gebouwen en steden hebben af en toe een beetje liefde en aandacht nodig... Jos van Eldonk (Architect Partner) bezoekt samen met zijn zoon Max van Eldonk (Criticus) een aantal projecten. Volg ze op de voet met de 'Eldonk & Eldonk' ARCHIVLOG!

Lees verder >>
Bibliotheek en parkeergarage, Alphen aan den Rijn: Casco opgeleverd met uitdagende metselwerk details

29 april 2020

Bibliotheek en parkeergarage, Alphen aan den Rijn: Casco opgeleverd met uitdagende metselwerk details

Lees verder >>
Gebiedsontwikkeling met Citymaker

03 april 2020

Of het nu een variantenstudie of een verdichtingstudie betreft: Citymaker helpt de verschillende stakeholders om snel inzicht te krijgen en helder en effectief te communiceren. Zo versnellen we duurzame gebiedsontwikkeling.

Lees verder >>
Kijk mee naar de bouw vanaf het dak van de silo's

01 april 2020

Sinds 2000 werkt de Cobraspen Groep aan de herontwikkeling van het SugarCity-terrein. Het hele gebied wordt aangepakt: de silo’s, waar vroeger suiker werd opgeslagen zijn omgebouwd tot ultramoderne show- en kantoorruimtes, de 21.000 m² grote fabriekshal wordt gebruikt als evenementenlocatie en de opening van een Factory Outlet staat gepland.

Architecten werken vanuit huis: Common Affairs

25 maart 2020

Het kabinet heeft werkend Nederland opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken, als een van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Ook architecten geven gehoor aan deze oproep. Architectenweb vraagt aan verschillende bureaus hoe zij hier vorm aan geven. In deel 11 een gesprek met Jos van Eldonk, Berend Hoffman (beide architect en partner) en Jacklin Goverde (communicatie) over het thuiswerken bij Common Affairs. 

Lees verder >>
Time-lapse lopende werkzaamheden Amsterdam The Style Outlets

10 maart 2020

Benieuwd naar de voortgang van de bouwwerken? Elke maand zullen we hier een time-lapse met u delen - zodat u op de hoogte kunt blijven van de ontwikkeling van Amsterdam The Style Outlets!

Lees verder >>
1400 nieuwe woningen: de eilanden van het 'Waterfront' in Harderwijk

09 maart 2020

Vroeger lag Harderwijk met zijn stadsmuur aan het water. Later werd het beeld bepaald door geparkeerde auto’s en de - in zichzelf gekeerde - omgeving van het Dolfinarium. Aan de andere kant lag een industrieterrein tegen het historische centrum aan.Door aanleg van een dynamisch waterfront en de transformatie van het industrieterrein, tot woongebied aan het water, is het gebied weer onderdeel van de stad gemaakt.

Lees verder >>
Transformatie Stadskantoor, Tilburg “bio-based en circulair”

07 maart 2020

De oude bibliotheek en stadskantoor wordt getransformeerd! Van een anoniem, gesloten en somber gebouw, naar de nieuwe stadswinkel: de plek waar burgers en bedrijven terecht kunnen met alle zaken die ze willen regelen met de gemeente Tilburg. En een plek om te werken of verblijven.

Lees verder >>
Kantoor herbestemd in een Zaans jasje

27 februari 2020

De transformatie sluit aan bij de totale metamorfose die de binnenstad van Zaanstad de laatste jaren heeft ondergaan. Het grauwe ongezellige centrum van vroeger is getransformeerd in een eigen Zaanse stijl. De Zaanstreek beleeft hier haar tweede gouden eeuw.

Lees verder >>
Amsterdam The Style Outlets voor 80% verhuurd

13 november 2019

NEINVER, a leading investor, developer and operator in the European cc, has announced at the MAPIC international retail property trade show that Amsterdam The Style Outlets, the company’s current development project in the Netherlands, is already near 80% leased.