Zoetermeer

Woonhuis Dop

Sinds 2000 bouwt Zoetermeer gestaag aan de wijk Oosterheem die bij oplevering in 2011 plaats biedt aan circa 8800 woningen.

Groene parel

Villawijk Parkeiland wordt de groene parel van de nieuwbouw wijk Oosterheem te Zoetermeer. Het gebied dient de sfeer te krijgen van een Engels tuindorp met volop groene hagen, het gebruik van ambachtelijke materialen en bijzondere daken.

Duurzaamheid en vakantiegevoel

De wens van de opdrachtgever was dat de het vrijstaande woonhuis ‘het vakantiegevoel’ moest uitstralen. Daarnaast dient de woning ook duurzaam te zijn. Dit uit zich in de toepassing van duurzame, zoveel mogelijk Nederlandse materialen. Daarnaast is de woning zelfvoorzienend met betrekking tot de energiebehoefte. De toepassing van warmte koude opslag (WKO) in combinatie met zonnecellen resulteert in een zogenaamde energie 0 woning.

Authentieke sfeer

Het ontwerp bestaat uit een groot dak dat refereert aan de boerenschuur, onder het dak bevindt zich de woonfunctie. Achter de gesloten geveldelen bevinden zich de slaapkamers en badkamer. Woonkamer, keuken en werkruimte zijn open en lopen in elkaar over. Centraal in de ruimte bevindt zich een vide over 3 lagen met een spectaculaire trap die de verdiepingen ontsluit. De constructie bestaat uit massief eiken balken en kolommen met traditionele houtenpen verbindingen. De houten constructie en witte wanden gevel de woning een bijzondere en authentieke sfeer. 


Projectgegevens

Periode:
2008>2011
Team:
Berend Hoffmann
Opdrachtgever:
Particulier
Programma:
250m2 bvo
: