appartementengebouw donkere baksteenarchitectuur lichtgrijze horizontale banen

Spijkenisse

Veerkade De Haven

Herontwikkeling oude industriehaven

Met de herontwikkeling van de oude industriehaven in Spijkenisse ontstaat een geweldige woonlocatie dicht bij het centrum en dicht bij de Maas. Het appartementengebouw op de kop van het plan markeert dit nieuwe gebied. De differentiatie aan herenhuizen bepaalt de nieuwe wand langs de haven. Kleinere appartementengebouwen geven de tussenpleintjes karakter. Het plan voorziet in een zorgvuldige overgang met het aangrenzende industriegebied. Tuinhuizen, werkstudio’s en luxe bergingen vormen hier de verbindende schakel.

appartementengebouw nacht donkere baksteenarchitectuur lichtgrijze horizontale banen

Industrieel karakter

Het appartementengebouw op de kop van het complex vormt de markering van de plek. In de stoere architectuur herinnert het gebouw aan het industriële verleden van dit gebied. De donkere baksteenarchitectuur in combinatie met lichtgrijze horizontale banen versterken dit beeld.

appartementengebouw donkere baksteenarchitectuur lichtgrijze horizontale banen
appartementengebouw donkere baksteenarchitectuur lichtgrijze horizontale banen

Stoer havenfront

De grondgebonden woningen aan de kade zijn beeldbepalend voor het plan. In hun taal refereren de woningen aan een stoer industrieel verleden. Door de grote interne vide in de woningen is het woonconcept uniek. Het is in taal een mix tussen pakhuizen en herenhuizen. De woningen hebben een opgetilde begane grond waardoor ze meer allure krijgen en de privacy beter gewaarborgd blijft. Achterin de diepe tuinen staan praktijkruimen en serres die direct grenzen aan de straat. Op deze manier krijgt het plan ook hier aan het openbaar gebied een gezicht, als overgang naar het industriegebied aan de overkant van de straat.


Projectgegevens

Periode:
2014>heden
Opdrachtgever:
Stevast Baas & Groen
Programma:
47 grondgebonden woningen & 3 appartementengebouwen
Status:
in uitvoering