Alphen aan den Rijn

Van Mandersloostraat

Alphen aan den Rijn werkt de laatste jaren hard aan de stedelijke vernieuwing van de Lage Zijde. Dit historische deel van het centrum was al een hele tijd aan vernieuwing toe. Grote delen zijn inmiddels vernieuwd. Met het toevoegen van woningen boven bestaande winkels in de hoofdwinkelstraat krijgt de levendigheid in het gebied een extra impuls.

Markante entree naar de Aarhof

Het bestaande winkelpand is beduidend lager dan de omliggende bebouwing en weinig karakteristiek. Deze plek vormt wel de entree naar winkelcentrum de Aarhof. Vooruitlopend op de herstructurering van het winkelcentrum is het plan gemaakt voor de optopping en transformatie van deze bestaande winkel. Door de karakteristieke lichte dakopbouw markeert het pand, al op afstand, de entree naar het winkelcentrum.

Starters in het centrum

De winkelruimte op de eerste verdieping in het bestaande pand wordt getransformeerd naar woningbouw en ook de lichte opbouw in hout, krijgt een woonfunctie. Het plan voorziet in kleine woningen voor starters. Met het toevoegen van woningen wordt vooral ook ’s avonds de levendigheid van het centrum vergroot en krijgt de Van Mandersloostraat een meer gemengd karakter.


Projectgegevens

Periode:
2020>heden
Team:
Jos van Eldonk