Zoetermeer

Tennisvereniging Seghwaert


Licht, lucht en ruimte en mooie materialen zijn de belangrijkste uitgangspunten voor dit ontwerp. Na de transformatie is het gebouw nu een modernistisch paviljoen geworden. 

oude situatie, nieuwe situatie


Terug naar de oorsprong

Het clubhuis stamt uit de jaren 70. In het ontwerp waren alle kwaliteiten van een goed clubgebouw aanwezig. De afgelopen dertig jaar is er flink verspijkerd wat ten koste is gegaan van het oorspronkelijke idee. Aan Common Affairs de taak om deze principes weer terug te halen en nog meer te versterken. 

 


Verbinden buiten en binnen

De basis draagconstructie was een fraaie slanke en elegante staalconstructie. Door deze weer overal zichtbaar te maken en de structuur te respecteren kwam die weer tot zijn volle recht. Alle verlaagde plafonds zijn verwijderd en de glazen puien rondom het gebouw zijn verhoogd tot aan het nieuwe plafond en slanker gedetailleerd. Ook is de bestaande karakteristieke luifel mee verhoogd. Door deze aanpassingen is een heel nieuw gebouw ontstaan waarin binnen en buiten veel meer met elkaar zijn verbonden. De relatie van het interieur met het terras en de tennisbanen is hierdoor veel sterker geworden. Ook buiten is het terras vergroot zodat deze nog meer onderdeel is geworden van het terrein. Door deze aanpassingen ligt het clubgebouw nu mooi en prominent in het gebied met rondom zicht op de tennisbanen. 


 

Projectgegevens

Periode:
2013>2014
Team:
Berend Hoffmann, Marc Engels
Fotograaf nieuwe situatie:
Kees Hummel