Wuhan

Supporting Service Center


Onderzoeksinstituut op gebied van duurzaamheid

De Chinese stad Wuhan heeft de ambitie om zich tot de meest duurzame stad van China te ontwikkelen. In dat kader is een internationale prijsvraag uitgeschreven voor de bouw van het Wuhan New Energy Institute; een onderzoeksinstituut op gebied van nieuwe energiebronnen en duurzaamheid, met een internationale ambitie. Het support Service Center is onderdeel van het totale complex.


De bloemknop

Voor het Supporting Service Center is net als voor het ontwerp van het New Energy Institute de natuur als ultieme inspiratiebron en ideaal symbool van duurzaamheid, gekozen. Voor dit gebouw stond de ontluikende bloem symbool. De hermetische bolle vorm toont zich naar buiten gesloten. Het ingenieuze systeem van lamellen is ingezet om de hitte buiten te houden, maar toch indirect licht in het gebouw te brengen.


Introvert zalencentrum

De geschubde gevel past bij veel van de functies in het gebouw. Deze zijn naar binnen gekeerd en niet gebaat bij veel uitzicht of direct daglicht. De banquetting hall heeft een centrale plek in het gebouw gekregen met enkel een oculus naar de hemel. In de buitenring bevinden zich vooral congres- en expositiezalen.


Projectgegevens

Periode:
2010>2015
Team:
Jos van Eldonk
Opdrachtgever:
Hubei Science & Technology Investment Company
Programma:
Servicecentrum & expositie
Status :
Opgeleverd
Oppervlakte:
5220