Beverwijk

Starterswoningen Jan de Windstraat


Een huisje met een tuin. Het is de droom van iedere starter. In Beverwijk is het gelukt om in een hoge dichtheid grond- en dekgebonden starterswoningen te maken met een eigen tuintje. Door het woonprogramma ingenieus te stapelen om de gebouwde parkeervoorziening werd het mogelijk alle woningen een tuintje te geven, op straat of aan het opgetilde dek.Aansluiten bij het bestaande

In de architectonische opbouw van het complex is aansluiting gezocht bij de taal van de grondgebonden woningen in de omgeving. Het lijkt een complex van traditionele grondgebonden gezinswoningen. Pas als je goed kijkt, zie je dat er gekozen is voor een systeem met grondgebonden benedenwoningen met een tuin en dekgebonden bovenwoningen. De woningen zijn als het ware om de parkeervoorzieningen gebouwd die volledig op eigen terrein worden opgelost. De woningen zijn compact maar hebben wel allemaal een aparte slaapverdieping met twee slaapkamers.

 

Betaalbaar bouwen 

Het bleek een lastige opgave om het complex binnen het gestelde budget te realiseren. Door te kiezen voor een gevelsysteem van minerale strips, zoals dat veel bij de gevelrenovatie van bestaande woningen wordt toegepast, werd het mogelijk om niet alleen goedkoper maar vooral ook lichter en duurzamer te bouwen.


Projectgegevens

Periode:
2018>heden
Opdrachtgever:
Bart de Jong Projectontwikkeling
Programma:
48 starterswoningen
Status:
In uitvoering
Werkzaamheden:
SO t/m UO