Amstelveen

Geveltransformatie Htel Serviced Apartments


Htel serviced apartments is een karakteristiek gebouw in Amstelveen. Het gebouw kent een corridorontsluiting. Door de sterke horizontale bandramen en het ontbreken van buitenruimtes oogt het bestaande gebouw zakelijk. De geveltransformatie is niet alleen ingezet om het gebouw te isoleren en verder te verduurzamen, het heeft ook tot doel het gebouw een klassieker uitstraling te geven.


Bestaande situatie, toekomstige situatie


Verduurzaming

Op de platte daken van de torens en op de Zuidgevel worden PV-panelen geplaatst voor een optimaal rendement. De PV-panelen op de Zuidgevel vormen een schijnbare raamverdeling die aansluit bij het ritme van de huidige gevels en zorgt dat het karakter van het pand intact blijft. Daarnaast wordt de gehele warmte opwekkingsinstallatie vernieuwd met duurzame nieuwe warmtepompen wat een energiebesparing oplevert van 55% en het energielabel van de appartementen verbeterd naar label A.


Extra licht en ruimte

De woningen in het gebouw hebben nu geen buitenruimte. De geveltransformatie was aanleiding om ook de woonkwaliteit sterk te verbeteren. Door de toevoeging van erkers, met glas tot aan de vloer, wordt de relatie met buiten versterkt en worden de woningen ruimer en lichter.


 


Er is in de nieuwe opbouw gekozen voor een sterke verticale belijning van de gevel waardoor het gebouw een meer klassieke woningbouwuitstraling krijgt. Ook de keuze van het baksteen uiterlijk is ingezet om de woonuitstraling te versterken en aansluiting te zoeken bij de recent gerealiseerde woningbouw in de directe omgeving. De unieke collectieve voorzieningen in het pand (zwembad, fitness, restaurant, wasruimten) blijven behouden.


Projectgegevens

Periode:
2017>2025
Team:
Jos van Eldonk, Menno Geenen, Bas van 't Ende, Fernando Blanco, Liana Arpinte, Stephanie Haaksman, Hsuanya Kao
Opdrachtgever:
Cobraspen Groep
Programma:
Wonen
Opgave:
Geveltransformatie en verduurzaming gebouw
Bouwkundig aannemer:
DCV Bouw B.V.