Halfweg

Energiecentrale

De oude Energiecentrale van het voormalige CSM-terrein ligt half ingebouwd in het plangebied. Het gebouw bestaat uit het voormalige Ketelhuis en de Turbinehal. Met het slopen van de naastgelegen Pulppersloods komt het gebouw weer vrij te staan en zal het straks met bruggen worden verbonden met de oude Middenfabriek en het nieuwe hotel. De historische doorgang op het terrein, de New-Yorksteeg, wordt weer hersteld.

 

Inpakken staalconstructie

De huidige stalen gevelconstructie is in zeer slechte staat. Door het jarenlange vochtophoping onder het metselwerk is ernstige roestvorming ontstaan en is de bestaande constructie op veel plaatsen ernstig gaan vervormen. In de nieuwe opzet van de gevel wordt al het metselwerk verwijderd en de staalconstructie hersteld en plaatselijk vernieuwd. Het hele gebouw wordt ingepakt met een abstracte translucente glazen gevel om de bestaande constructie bouwfysisch te beschermen en de isolatie van de gevel te verbeteren. Als binnen het licht aan is, is de oorspronkelijke constructie van buitenaf nog steeds zichtbaar.

 

Industriële horeca kathedraal

Het huidige interieur van de Energiecentrale omvat nog enorme machines en constructies. Het gebouw zal straks als centraal horecagebouw gaan functioneren voor Sugar City Events in de fabriek en het nieuw te ontwikkelen hotel aan de boulevard. Het merendeel van de huidige constructies van bruggen en platforms en de aanwezige machines zal behouden blijven en straks het karakter bepalen van deze industriële horeca kathedraal.

 

Projectgegevens

Periode:
2020>heden
Opdrachtgever:
Sugar City Investments
Programma:
Horeca
Oppervlakte:
2350m2