Vlaardingen

De Loper

Markant gezicht

Met de nieuwbouw van de supermarkt Jumbo en het toevoegen van appartementen wordt een markant gezicht voor het winkelcentrum De Loper in Vlaardingen gerealiseerd. Het winkelcentrum opende in 1968 en is een karakteristiek functioneel buurt winkelcentrum dat kenmerkend is voor deze tijd. Het gebouw dankt zijn naam aan de langgerekte structuur.

 

Kleurrijk metselwerk

In 1990 is het winkelcentrum aan de noordkant uitgebreid met het marktplein en extra winkels en woningen. Aan de zuidkant van het winkelcentrum ontbrak tot op heden een duidelijk herkenbaar begin van het winkelcentrum. Met de uitbreiding van de supermarkt en het toevoegen van extra appartementen ontstaat de mogelijkheid om de zuidzijde van het winkelcentrum een markant gezicht te geven. Het nieuwe kopblok is ontworpen in kleurrijk metselwerk met veel structuur en ronde vormen. Daarmee onderscheid het kopblok zich van de rest van het winkelcentrum wat vrij sober is in zijn detaillering en kleurstelling.

Verbetering van de leefbaarheid

Een belangrijk onderdeel van het plan is om uitstraling en leefbaarheid rond het gebouw te verbeteren. De Jumbo supermarkt krijgt een spannende overhoekse entree. Het parkeergedeelte is voor een groot deel van straat verdwenen en er zijn twee parkeerlagen op het dak van de supermarkt gelegd. Door de expeditie binnen onder te brengen is deze nu uit het zicht. Door het toevoegen van woningen krijgt het gebouw meer entrees en meer leven op straat. Door het gebruik van groene wanden en de rijke detaillering met ronde vormen zijn alle zijden van het gebouw interessant geworden.


Projectgegevens

Periode:
2020>heden
Team:
Maarten van der Eerden, Berend Hoffmann
Opdrachtgever:
FiMek Estate bv
Programma:
Retail en wonen