visualisatie haarlem ontmoetingsruimte toren groen

Haarlem

Blauwe Wetering

Aantrekkelijke stad om te wonen

Met de herontwikkeling van het kantorencomplex Blauwe Wetering tot woongebouw wordt aangesloten bij actuele economische ontwikkelingen in Haarlem. De stad ontwikkelt zich als aantrekkelijke woonstad voor de regio en heeft daarin ook de ambitie om in woningaantallen fors te groeien. Kantoren als deze, gelegen midden in een woongebied, hebben in hun huidige functie beduidend minder toekomstwaarde.

visualisatie haarlem ontmoetingsruimte toren
 

Young urban 

Met een mix aan kleine en middelgrote woningentypen wordt bij de herontwikkeling vooral ingezet op starters: de stedelijke young professionals die dicht bij het centrum willen wonen. Het woonprogramma wordt ondersteund door gemeenschappelijke voorzieningen, passend bij de doelgroepen en ambities van het plan. In het plan komen centrale faciliteiten zoals een ontmoetingsruimte met een café en kantoorwerkplekken. Ook komen er sportfaciliteiten en een wasserette. Bij het complex wordt een ondergrondse parkeergelegenheid gecreëerd voor bewoners en bezoekers.

visualisatie haarlem kleine en middelgrote woningentypen toren
 

Hoogstedelijke allure 

De toren in het hart van het nieuwe woongebied markeert de plek. Dit baken geeft opnieuw identiteit aan de Slachthuisbuurt. Het is daarmee ook een van de nieuwe poorten in Haarlem. Door de hoge dichtheid ontstaat hier een voor de stad uniek stedelijk woonmilieu, dat in essentie teruggrijpt op de karakteristieken van het typische Haarlemse hofje.


Projectgegevens

Periode:
2015>heden
Opdrachtgever:
Cobraspen Groep
Programma:
430 studio’s met gemeenschappelijke voorzieningen en garage
Oppervlakte:
Ca. 40.000 m2
Status:
DO